כל מה שרציתם לדעת על היתרונות והחסרונות של OpenToWork#

Picture of תומר צוקר

תומר צוקר

מנהל שיווק ומכירות בחברות טכנולוגיה בינ"ל,
מנטור עסקי ומרצה בתחומי השיווק, מיתוג, דיגיטל ושותפויות B2B

האם ירוק זה טוב או לא?…

לפני כשנה וחצי LinkedIn השיקה את ה-Badge הירוק #OpenToWork במטרה לסייע למחפשי עבודה בהגדלת הניראות וזכייה ביתרונות נוספים אך מרגע השקת הפיצ'ר הוא היה שנוי במחלוקת – חלק מהמשתמשים סוברים כי ה-Badge מסייע להם ומקדם אותם בתהליך חיפוש העבודה אך חלק אחר טוען כי הוספת ה-Badge דווקא פוגעת בסיכויים שלהם לזכות במשרה הנחשקת.

בכדי לנסות ולרדת לשורש העניין, קיימתי סקר ב-LinkedIn ובפייסבוק בקרב שתי אוכלוסיות:

  1. הקהל הרחב (באמצעות הפצה מעמוד הפרופיל שלי)
  2. קהילות מקצועיות בנושא גיוס ו-HR (בישראל ובעולם)

שאלת הסקר: "האם לדעתכן.ם השימוש ב-Badge תורם או פוגם בתהליך חיפוש עבודה?"

היקף הסקר:

  • הסקרים זכו ליותר מ-80,000 חשיפות
  • נאספו 300 תשובות
  • התקבלו עשרות תגובות ולייקים

אך לפני הצגת הממצאים, נתעכב על היתרונות והחסרונות בשימוש בתג #OpenToWork כפי שעלו בתגובות ובשיחות שקיימתי עם מנהלי/מנהלות גיוס וממקורות נוספים:

יתרונות:

  1. הגדלת הניראות – התג #OpenToWork מתריע בפני מגייסים ומעסיקים שהמועמדים פתוחים להצעות עבודה. ההזדהות כמחפשי עבודה היא דרך מצויינת להתבלט והיא אפקטיבית במיוחד כאשר למחפשי העבודה אין רשת קשרים גדולה ב-LinkedIn או שהם אינם פעילים במיוחד.
  2. פשטות – חלק ממשתמשי LinkedIn אינם בעלי פרופיל המותאם למציאת עבודה (כן, על פי רוב נדרשת אופטימיזציה בטרם מתחילים בתהליך חיפוש העבודה) ואינם מיומנים בשילוב "מילות מפתח" שיוכלו לסייע להם להשיג בולטות ביחס למועמדים אחרים. השימוש בתג #OpenToWork מאפשר למחפשי העבודה לשתף את הסטטוס שלהם בצורה פשוטה, סטנדרטית וגלויה, שתאפשר לפרופילים שלהם להופיע בחיפושים שיערכו על ידי המגייסים.
  3. דיוק – השימוש בתג #OpenToWork מאפשר למועמדים לציין מהם ה-Headlines/ טייטלים/תפקידים בהם מעוניינים מחפשי העבודה. השימוש בתג מחדד את סוג העבודה שדורשי העבודה מעוניינים לעסוק בה (לדוג': משרה מלאה או חלקית, תחת חוזה, התמחות וכד'), גמישות מקום העבודה (משרד, היברידי, מרחוק), מציג את מקום העבודה המועדף על מחפשי העבודה ומפרט את התאריך בו מחפשי העבודה סימנו את עצמם כפתוחים להזדמנויות חדשות.
  4. זה בחינם! – לפני ש-LinkedIn השיקו את התג #OpenToWork, מחפשי עבודה התקשו לגרום לפרופילים שלהם להתבלט בקרב מגייסים, אלא אם כן רכשו מנוי בתשלום ל-LinkedIn Premium שמספק יתרונות שונים שמסייעים בתהליך חיפוש העבודה, לרבות הרחבת רשת הקשרים. השימוש בתג הירוק מסייע בהגדלת הבולטות של הפרופיל מאחר והם מסווגים כמחפשי עבודה ומגייסים נוטים יותר לחפש אותם מראש, דבר שמייתר חלק מיתרונות המנוי בתשלום.  
  5. כוחה של קהילה – השימוש בתג #OpenToWork מאותת לרשת הקשרים שלכם שאתם פתוחים להזדמנויות חדשות ותשמחו להיעזר ב-Connections שלכם כדי לחבר אתכם למשרות פתוחות שהם מודעים אליהן. זה הזמן לתרגם את ה-Network שלכם לעזרה ממשית ומידית.

חסרונות:

דיסקרטיות – זה המובן מאליו. לא ניתן להתעלם מהתג #OpenToWork…למי שמחפש עבודה חדשה באופן אנונימי, השימוש בתג לא ממש ישרת את הדיסקרטיות שלכם…

חשיפה מוגבלת למידע – בסעיף 2 אמנם הצגתי את היכולת לדייק את העדפות המשרה באמצעות התג אבל בפועל ההעדפות הללו יהיו גלויות רק למגייסים שמחזיקים בחשבון מסוג LinkedIn Recruiter, מנוי בתשלום שמיועד למנהלי גיוס, Head Hunters, Sources וכד', לכן, אלא אם כן המגייסים ישתמשו בחשבון ה-Recruiter, לא תהיה להם גישה להעדפות הייעודיות של מחפש העבודה ולמידע ששיתף על תחומי הקריירה שלו. מאחר ומדובר במנוי בתשלום (ולא זול…), לא כל המעסיקים והמגייסים הפוטנציאליים יכולים להרשות לעצמם הוצאה כספית זאת.

מדד הנחשקות – טוב, זאת אחת מהסוגיות החמקמקות שיש לה נגיעה ישירה לפסיכולוגיה ולהתנהגות צרכנים ורוב המחלוקות שציינתי בפתיח, נוגעות בדיוק בה. השימוש בתג #OpenToWork עלול דווקא לפגוע בסיכויים של מחפשי העבודה שיצרו עמם קשר. מעסיקים או מגייסים מסויימים נוטים דווקא לפנות ל"מועמדים פאסיביים", כלומר כאלה שאינם מציגים את עצמם כמחפשי עבודה באופן פעיל אולם הם "פתוחים לשמוע על הצעות מעניינות". כן, משחקי "פאסון" ויצירת רושם "קשה להשגה" הם לא נחלתם רק של אפליקציות הכרויות. כן, בני אדם משתוקקים למה שהם לא יכולים לקבל. אגב, חלק מהמשיבים לסקר, ציינו כי הרגישות לסוגיית הנחשקות משמעותית עוד יותר בכל הנוגע למועמדים לתפקידים בכירים.

רעשי רקע – הבחירה בתג הירוק עשויה להביא לקבלת תשומת לב מהסוג הלא נכון…מועמדים עלולים לחוות עלייה חדה בבקשות התחברות מצד חברות מפוקפקות או מגייסים שנוקטים בצעדים לא-אתיים לרבות ניסיונות "פישינג" וחילוץ מודיעין עסקי. למרות "ההצפה" הצפויה בבקשות התחברות, נסו להיות סלקטיביים בכדי שלא לפגום באיכות רשת הקשרים שלכם. אשרו בקשות חברות רק ממעסיקים רלבנטיים.

אל תרדמו! – השימוש בתג #OpenToWork הוא נהדר אבל לא מומלץ להסתפק רק בו. יש דרכים אפקטיביות לא פחות שיש לנקוט בהן בתהליך חיפוש העבודה: עדכון רשת הקשרים שלכם, שליחת הודעות ישירות, פרסום תוכן ממוקד, פרסום ברשתות חברתיות אחרות ועוד. לקריאה מורחבת על חיפוש עבודה באמצעות LinkedIn לחצו כאן. מעבר לכך, השימוש בתג היא פעולה פאסיבית. משתמשים צריכים להיתקל באקראי בפרופיל של מחפשי העבודה כדי ללמוד שהם, ובכן, מחפשי עבודה…אני לא ממליץ לבחור באקראיות כאסטרטגיית חיפוש עבודה.

ועכשיו לתוצאות!…(דמיינו אפקט של תופים)

  • בקרב כלל המשיבים, 55% ציינו כי הוספת התג מסייעת במציאת עבודה ו-45% טענו כי התג דווקא פוגם
  • בקרב האוכלוסיה הכללית, 68% טענו כי התג #OpenToWork פוגע בתהליך מציאת העבודה ורק 32% טענו כי יש לו אפקט חיובי
  • בקרב אוכלוסיית מנהלי/מנהלות הגיוס התמונה דווקא הפוכה! 60% ממנהלי הגיוס ציינו כי התג מסייע למועמדים במציאת עבודה ואילו 40% טענו כי הוא עלול לפגוע בתהליך

בשורה התחתונה

הסקר שקיימתי העלה כי מרבית המשיבים ציינו כי הוספת התג #OpenToWork יכולה לסייע למועמדים בתהליך חיפוש העבודה אולם נמצאו הבדלים בין עמדת מנהלי הגיוס (בעד) לבין עמדת הקהל הרחב (נגד). מאחר וחלק מהמנהלים המגייסים (Hiring Managers) נכללים בהגדרת הקהל הרחב, יש לקחת בחשבון גם זאת.

במאמר הצגתי את רשימת היתרונות והחסרונות בשימוש בתג #OpenToWork ולפי תוצאות הסקר, המחלוקת עדיין קיימת. מאחר ותהליך חיפוש עבודה הוא תהליך מורכב ורגיש, אני ממליץ לכל מועמד/ת לשקול היטב האם וכיצד השימוש בתג ישרת את מטרותיהם, ובכל מקרה, אין להסתפק אך ורק בהוספת התג אלא להתייחס אליו כרכיב אחד בלבד מתוך סך הפעילות שיש לנקוט בתהליך חיפוש עבודה לרבות: מיתוג אישי, פיתוח רשת הקשרים, שיתוף תוכן ועוד.

עוד כמה דברים שאולי יעניינו אותך.

שלושה עוגנים של ידע.

מיתוג אישי ומיתוג מעסיק:
כלים להצלחה

כיצד ניתן ליצור בולטות אישית ואותנטית?
מהו הבידול המקצועי שלכם
ואיך תביאו אותו לידי ביטוי?

שיווק ומכירות לעולם ה-B2B
בעידן הדיגיטלי

מהו ה"תבלין הסודי" שיהפוך את הארגון שלכם
למכונת עסקים משומנת בתקופה שבה ה-ONLINE הוא הבמה המרכזית?

תורת הנטוורקינג
וה - Social Selling

כיצד תוכלו לרתום את הרשתות החברתיות לפיתוח מערכות יחסים אפקטיביות
עם הלקוחות שלכם?

רוצה עוד כמה טיפים להצלחה?

בנסיעה הזאת, יש מקום גם לך!

רוצה לקבל את כל הטיפים, בלי טריקים, החדשות, התובנות, התועלות שאני מוצא ומסייעים לי - ישירות למייל?
נו, אז קדימה!

דילוג לתוכן