חיפוש עבודה בלינקדאין: איך עושים את זה נכון ובאיזה כלים כדאי להשתמש?

Picture of תומר צוקר

תומר צוקר

מנהל שיווק ומכירות בחברות טכנולוגיה בינ"ל,
מנטור עסקי ומרצה בתחומי השיווק, מיתוג, דיגיטל ושותפויות B2B

תחילת שנה, סוף שנה, סוף רבעון…אלו רק חלק מנקודות מיוחדות בזמן שבהם אנשים עוצרים ומקבלים החלטות לגבי המשך הקריירה שלהם. צמתי החלטה.

בשנה האחרונה צמתי ההחלטה התרבו. עסקים נסגרו, מודלים עסקיים השתנו ואנשים חיפשו את הצעד הבא שלהם בקריירה, בצורה מכוונת או בלית ברירה.

LinkedIn היתה מיום הקמתה וכך גם כיום, זירה שמפגישה בין מעסיקים לבין עובדים, בין מחפשי עבודה לבין חברות, בין עצמאיים ובעלי עסקים לבין לקוחות פוטנציאליים.

עבור מחפשי העבודה, LinkedIn מציעה מספר כלים שמטרתם לאותת למציעי העבודה על זמינות המשתמשים לתפקיד חדש, וביניהם:

  • הוספת ה- Badge הירוק #OpenToWork לתמונת הפרופיל
  • סימון ל-Recruiters שהמשתמש פתוח לקבלת הצעות עבודה ("Open to finding a new job")
  • חיפוש משרות באמצעות לשונית ה-Jobs
  • יצירת התראות על משרות חדשות בהתאם לשאילתות חיפוש שמורות (ראו מאמר בנושא "חיפוש שמור": https://bit.ly/39aga4C)
  • המלצות מצד משתמשים אחרים באמצעות שיתוף הפרופיל
  • פוסטים שבו מציע המועמד את עצמו (או טוב מכך, המלצות על איכויותיו על ידי אחרים)

כל הכלים הללו נהדרים ויעילים. אבל זהו הבסיס. מה עוד?…מה עוד ניתן לעשות ב-LinkedIn בתהליך חיפוש עבודה?


התשובה היא לקחת את כל אלו, צעד אחד קדימה, ולמנף את העוצמה האמיתית של לינקדאין: שילוב בין רשת הקשרים לבין שיתוף תוכן.

איך ניתן לבצע זאת הלכה למעשה ב-3 שלבים?

שלב א'- נתחיל מרשת הקשרים


בשלב זה המיקוד הוא בהרחבת רשת הקשרים שלכם. אותם קשרים אשר ישרתו את מטרות הקריירה שלכם ובמציאת התפקיד הבא:

  1. מפו את הארגונים שבהם תהיו מעוניינים להתמקד, כמקום העבודה הבא שלכם. ניתן לעשות זאת באמצעות שימוש במילות חיפוש וסינון לפי Companies. לאחר המיפוי, התחילו לעקוב אחרי עמודי החברה של הארגונים הללו. השארו איתי, כבר אחזור לזה…
  2. מפו קבוצות רלבנטיות בתחום ההתמחות שלכם. ניתן לעשות זאת באמצעות שימוש במילות חיפוש וסינון לפי Groups. לאחר המיפוי, הגישו בקשת הצטרפות. השארו איתי גם כאן, מבטיח לחזור גם לכך…
  3. הרחבת רשת הקשרים באמצעות התחברות לגורמים רלבנטיים מקרב הארגונים שמיפיתם בשלב 1: מנהלים ומקבלי החלטות בכירים רלבנטיים וכן את צוות הגיוס
  4. הרחבת רשת הקשרים שלכם באמצעות התחברות לעובדים רלבנטיים מקרב ארגוני המטרה וחברים באותן קבוצות מקצועיות שמיפיתם בשלב 2
  5. התחברות למשפיענים וגורמי מפתח בתעשייה אליה אתם משתייכים או אליה אתם מכוונים: מנהלי או מובילי קהילות, עיתונאים, בלוגרים, אנליסטים, מרצים מהאקדמיה או מוסדות להכשרה מקצועית וכד'.

שלב ב' – נמשיך לשיתוף תכנים


בשלב זה תפגינו את המומחיות והידע המקצועי שלכם באמצעות צריכה, יצירה ושיתוף תכנים:

  1. עקבו אחרי החדשות והעדכונים בעמודי החברה שנמצאים תחת המעקב שלכם. הכנסו בצורה יזומה לעמודי החברות ותחת קטגוריית Posts תוכלו לקרוא על הנושאים "החמים" ביותר בחיי החברה. ככל שתפגינו מעורבות גבוהה יותר עם התכנים הללו (לייקים, תגובות, שיתופים) כך האלגוריתם של LinkedIn יציג אותם בתדירות גבוהה יותר ב-Feed שלכם
  2. התעדכנו בדיונים מקצועיים הנערכים בקבוצות אליהן הצטרפתם. השתלבות בדיונים קיימים באמצעות תגובות חכמות ויצירת דיונים חדשים הן דרכים נהדרות להביא לידי ביטוי את הניסיון, ההתמחות והידע הייחודי שלכם (למאמר בנושא "תגובות חכמות": https://bit.ly/3sTD7ko )
  3. צרו פוסטים ומאמרים מקוריים משלכם בנושאים המקצועיים אליהם אתם מכוונים. כך לדוגמא, במידה ואת מעוניינת בתפקיד ניהול לקוחות בחברה מתחום הפארמה, פוסט מדויק יהיה כזה שיעסוק במגמות בתחום פיתוח חיסונים בעקבות מגיפת הקורונה. דוגמא נוספת: במידה ואת מעוניינת בתפקיד ניהול פרויקטי פיתוח בחברת הייטק, פוסט מדויק יכול להיות בנושא טעויות נפוצות ביישום מתודולוגיית Agile. השתתפת בוובינר בתחום ההתמחות שלך? מעולה! כעת, צרי פוסט מסכם עם התובנות המרכזיות שלך ושתפי אותו עם רשת קשרים (המעודכנת) שלך.
  4. נתקלתם במאמר מעניין על חידושים בתעשייה שלכם? חדשות מרגשות על אחד מחברות המטרה שלכם? מחקר עדכני על מגמות שוק? שתפו את הפוסט, תנו קרדיט ליוצרי הפוסט המקורי והוסיפו את הזווית האישית והמקצועית שלכם.

שלב ג'- השילוב המנצח!


בשלב זה אתם ממנפים את רשת הקשרים המעודכנת שלכם (שלב א') עם התוכן הממוקד שאתם משתפים (שלב ב'):

  1. נתקלתם בפוסט או מאמר של אחד מקשרי המטרה שלכם שהוספתם בשלב א'? (באופן מקרי או שלא…) – זאת הזדמנות מצויינת להביע את דעתכם המקצועית
  2. נתקלתם בסטורי של אחד מקשרי המטרה שלכם שהוספתם בשלב א'? – צפו בסטורי (מפרסם הסטורי יודע מי הצופים בפרסום) בכדי להגדיל את הבולטות שלכם ובמידת הרלבנטיות, גם הגיבו
  3. ומה לגבי שליחת הודעה ישירה? אני ממליץ לנקוט במשנה זהירות ורגישות. יש העלולים לראות בכך צעד פולשני ושכרכם עלול לצאת בהפסדכם. במידה ותקבלו לנקוט בצעד שכזה, אני ממליץ לבסס תחילה את שלב ב' ובעת הפניה הישירה, ולאחר ההצגה העצמית, הוסיפו ערך לנמען (לדוגמא באמצעות שיתוף תוכן מעניין ורלבנטי).

נקודה למחשבה! ככל שהשילוב בין שלב א' לשלב ב' יהיה טוב יותר, כך שלב ג' יהיה אפקטיבי יותר. יותר מכך, באמצעות שיתוף התכנים שלכם (לרבות תגובות, סטוריז ושיתופים) תמונת הפרופיל והשם שלכם יופיעו בתדירות גבוהה יותר ב-Feed של קשרי המטרה שלכם. הגדלת המודעות והזכירות יכולות להעניק לכם יתרון תחרותי בהתמודדות על המשרה הנחשקת.

בשורה התחתונה

מציאת עבודה חדשה היא תהליך מורכב, מאתגר ועלול להיות מתסכל. שימוש אינטגרטיבי ב-LinkedIn, הכולל הפעלת כלים מובנים בפלטפורמה לצד יישום תוכנית שלושת השלבים שהצגתי לעיל, יכולה לייעל את התהליך ולשפר את הסיכויים שלכם בקבלת הצעת העבודה המיוחלת.

עוד כמה דברים שאולי יעניינו אותך.

שלושה עוגנים של ידע.

מיתוג אישי ומיתוג מעסיק:
כלים להצלחה

כיצד ניתן ליצור בולטות אישית ואותנטית?
מהו הבידול המקצועי שלכם
ואיך תביאו אותו לידי ביטוי?

שיווק ומכירות לעולם ה-B2B
בעידן הדיגיטלי

מהו ה"תבלין הסודי" שיהפוך את הארגון שלכם
למכונת עסקים משומנת בתקופה שבה ה-ONLINE הוא הבמה המרכזית?

תורת הנטוורקינג
וה - Social Selling

כיצד תוכלו לרתום את הרשתות החברתיות לפיתוח מערכות יחסים אפקטיביות
עם הלקוחות שלכם?

רוצה עוד כמה טיפים להצלחה?

בנסיעה הזאת, יש מקום גם לך!

רוצה לקבל את כל הטיפים, בלי טריקים, החדשות, התובנות, התועלות שאני מוצא ומסייעים לי - ישירות למייל?
נו, אז קדימה!

דילוג לתוכן