"מונטיזציה אהובתי": 6 טיפים למינוף פעילות ותוכן בלינקדאין להכנסות כספיות

Picture of תומר צוקר

תומר צוקר

מנהל שיווק ומכירות בחברות טכנולוגיה בינ"ל,
מנטור עסקי ומרצה בתחומי השיווק, מיתוג, דיגיטל ושותפויות B2B

מאמר זה היווה את הבסיס, להרצאה שהעברתי לאירוע של "גלובסקול" (מקבוצת התקשורת Globes) בנושא "איך הופכים תוכן לביזנס". האירוע התקיים  ב-26 בנובמבר, 2020. קהל היעד של ההרצאה היה אנשי שיווק, דיגיטל, תוכן, מנהלי קהילות ואנשי Commerce.

————————————————–

LinkedIn היא הרשת החברתית-מקצועית הגדולה בעולם, עם למעלה מ-760 מיליון משתמשים ופריסה גלובלית, LinkedIn היא כוח עצום בעולם המדיה החברתית, עם הצעת ערך ייחודית למקצוענים ולארגונים: יצירה הזדמנויות עסקיות, שיתופי פעולה, הזדמנויות קריירה, למידה, קהילות מקצועיות, מיתוג אישי, מיתוג מעסיק ועוד.

אבל האם ניתן לתרגם את הפעילות ברשת להכנסות כספיות? האם LinkedIn היא גם פלטפורמה למוניטיזציה?

התשובה היא בהחלט כן! 

חלק מעקרונות ההצלחה ב-LinkedIn הם פרופיל אישי-מקצועי מצוין ו/או Company Page וכן רשת קשרים (Connections) ועוקבים (Followers) גדולה ואיכותית. אלו הכלים הבסיסיים ליצירת הנוכחות הדיגיטלית שלכם ברשת.

במאמר זה אני לא אתעכב על הדרכים לביצוע אופטימיזציה של הפרופיל והעמוד העסקי וכן לא על פיתוח ה-Network אלא אצלול ישירות לדרכים שבהן ניתן להשתמש ב- LinkedIn כמנוע ליצירת הכנסות, לרבות באמצעות יצירת והפצת תכנים. השילוב בין פרופיל אופטימלי, רשת קשרים מקצועית ותכנים שמעניקים ערך מוסף, הם המתכון לניצחון.

ראוי להקדים ולציין שתי נקודות חשובות:

1. LinkedIn יכולה להיות פלטפורמה נהדרת כדי ליצור הכנסות בדרכים שונות, ישירות ועקיפות, שאינן קשורות בהכרח ליצירת והפצת תכנים: הגדלת רשימת התפוצה לדיוורים, מכירת מוצרים בעמוד החברה, הפניה לאתר או לחנות המקוונת, קמפיינים וכלי פרסום שונים, שיווק-מבוסס-לקוח (ABM), טירגוט קהלים בתוך ומחוץ לפלטפורמה, קידום שירותים, איתור מפרסמים ונותני חסות, קידום שותפים (Affiliate Marketing) וכמובן מציאת התפקיד החלומי הבא שלכם!

2. בניגוד לרשתות חברתיות אחרות, מונטיזציה בלינקדאין עוסקת פחות במונטיזציה ישירה של התוכן אלא יותר במינוף חכם של רשת הקשרים המקצועיים שלכם, האנליטיקה ש- LinkedIn מספקת ויכולות הטירגוט המדהימות של הפלטפורמה.

מתחילים לצלול…

כאמור LinkedIn היא רשת חברתית-מקצועית וככזו היא מציעה מספר תכונות וכלים שמאפשרים לנו ליצור קשר עם משתמשים אחרים, לקדם את המיתוג האישי שלנו, ליצור הזדמנויות עסקיות, לקדם מכירות ועוד.

 כל אחד מהאמצעים הללו מציע אפשרויות שונות מבחינת המונטיזציה:

1. עמוד הפרופיל אישי  – פרופיל LinkedIn הוא חלון הראווה שלנו. המקום שבו אנו מציגים את עצמנו, את הכישורים שלנו, הניסיון המקצועי, את הערך שאנו מספקים למעסיקים שלנו, את השירותים המקצועיים שאנו מציעים, ההשכלה האקדמית והמקצועית שלנו, פרויקטים שהובלנו, מי הלקוחות שלנו, המלצות שהוענקו לנו ועוד. עמוד הפרופיל הוא הצומת שדרכה אנו יכולים לנווט את תנועת המבקרים לנכסים דיגיטליים אחרים כגון האתר האישי שלנו, חשבונות ברשתות חברתיות אחרות, לחנות המקוונת שלנו, לטפסים מקוונים לאיסוף דאטה וכו'.

לדוגמא, תמונת הרקע של עמוד הפרופיל היא אמצעי מעולה לקידום המטרות המקצועיות ואישיות שלכם. זהו אחד מהאלמנטים הבולטים ביותר בעמוד הפרופיל ומומלץ לנצל זאת עבור קידום אירועים, קידום מוצרים או שירותים מקצועיים (כולל ציון פרטי ההתקשרות), מטרות שחשובות לכם, כגון פעילות התנדבותית וכו'. אני, לדוגמא, עושה שימוש בתמונת הרקע בכדי לקדם את המאמרים החדשים שאני כותב. במקרה זה, מאמר בנושא שיווק ב-TikTok:


2. יצירה ושיתוף תכנים – לינקדאין מציעה מגוון דרכים ליצור ולשתף תכנים, בפורמטים שונים. לכל אחד מהפורמטים הללו יש ערך ייחודי והשילוב ביניהם הוא כלי עוצמתי: פוסטים, מאמרים, סטוריז, תגובות, הודעות ישירות ועוד. Linkedin כוללת מערכת Publishing שמאפשרת לכל משתמש לנהל בלוג ולפרסם בו מאמרים ארוכים. זוהי דרך מצויינת למיתוג אישי כמובילי דעה ומומחים. את המיתוג האישי ניתן לתרגם להכנסות מחוץ לפלטורמה: מתן שירותי יעוץ, כתיבה בתשלום, העברת הרצאות והדרכות וכמובן זאת דרך מצויינת לקבל הצעות עבודה מעניינות…

לדוגמא, אני משתמש ב-Story בכדי לקדם הרצאות שלי, תכנים שפרסמתי, אירועים עסקיים וכו' לרבות פניה אישית לצופים בסטורי (בהתאם למידת הרלבנטיות) וכמובן עושה שימוש משמעותי בפוסטים ובמאמרים בכדי לקדם את היעדים שלי, הן פן העסקי והן בפן האישי:




3. קבוצות – קבוצות LinkedIn הן פורומים וקהילות שנועדו לשיתוף ידע ולפיתוח רשת הקשרים המקצועיים. משתמשים יכולים ליצור, לנהל, להצטרף ולהשתתף בקבוצות רלבנטיות, לפי רצונם. חלק מהקבוצות פתוחות לציבור, אחרות פרטיות, אך כולן מהוות הזדמנויות מצוינות להתחבר לאחרים. מנהלי קבוצות וקהילות יכולים לתרגם את הפלטפורמה לקידום השירותים המקצועיים שלהם וליצירת שיתופי פעולה מסחריים.

לדוגמא, קהילת Linkers שהקמתי יחד עם גיל כוכבי כוללת היום למעלה מ-5,500 חברים ועוסקת בלמידה והתמקצעות ב-LinkedIn. הקהילה מאד פעילה, תומכת, משתפת ונגישה וכולל משתמשים מנוסים, יועצי דיגיטל ו-Linkedin ואנשי גיוס לצד משתמשים מתחילים, מחפשי עבודה ומקצוענים במגוון תחומים. הפעילות בקהילה מזמינה הזדמנויות רבות לקידום המיתוג האישי והמקצועי של החברים, יצירת שיתופי פעולה ועוד.

מוזמנים להצטרף! << https://www.linkedin.com/groups/8948621



4. עמוד חברה – אם עמוד הפרופיל הוא חלון האישי הראווה שלנו, הרי שעמוד החברה הוא חלון הראווה של הארגון או העסק. באמצעות עמוד החברה ניתן לשתף בתכנים שונים, עדכונים, מבצעי קידום מכירות במסגרת פרסום תכנים השקות מוצר, פרסום משרות (תחת לשונית Jobs) וכן הפנייה לערוצים דיגיטליים נוספים כגון אתר החברה, צ'אט עם נציגי שירות לקוחות, בלוג מקצועי, אירועים מקוונים ועוד.

אופציה חדשה שהושקה החודש היא Product Page (שהוא חלק מה-Company Page). באמצעות עמוד המוצר ניתן להציג סקירות ודירוגי לקוחות (Reviews), תמונות ומדיה, לוגואים של לקוחות וקישורים שונים למשאבי תוכן רלבנטיים.

5. כלי פרסום ושיווק – LinkedIn מציעה מגוון הולך ומתפתח של פתרונות שיווק ופרסום ליצירת מודעות (Awareness), יצירת הזדמנויות מכירה (Lead Generation), קידום תכנים, איסוף דאטה, פנייה ישירה למשתמשים אחרים ועוד. אחת מהעוצמות של LinkedIn היא היכולת לפנות בצורה ממוקדת ("טירגוט") לקהלי מטרה על סמך פרמטרים כגון: הגדרת תפקיד, רמת בכירות, גודל החברה, הענף וכו',  להגיש מודעות פרסום ב-LinkedIn לקהל שכבר ביקר באתר שלך (Re-targeting) ולפי רמת ההתעניינות והמעורבות הקודמות שלהם עם העסק שלך וכו'.

6. ProFinder – זירת Marketplace שמפגישה בין ספקי שירותים מקצועיים ופרילנסרים עם לקוחות פוטנציאליים. במהלך איתור הפרילנסר, הלקוח הפוטנציאלי נחשף לפרופיל המקצועי של נותן השירות וזוהי דוגמא נוספת לחשיבותו של הפרופיל המקצועי. לקוחות שמעוניינים להשתמש בשירות ה-ProFinder מגישים בקשה  להעסיק פרילנסר מקצועי, שנבחן ואושר מראש על ידי LinkedIn. שירות הנו בחינם עבור הלקוחות. פרילנסרים זכאים לקבל 10 פרויקטים ללא עלות ומעבר לכמות זאת נדרשים לרכוש מנוי פרימיום. השירות זה זמין כרגע רק בארה"ב (בתהליך מילוי הבקשה לקבלת שירות, המבקשים נדרשים למלא מיקוד תקין בארה"ב).

בשורה התחתונה

פלטפורמת LinkedIn מציעה מגוון אפשרויות לקידום עצמי, קידום העסק, המוצרים והשירותים שלך והיא ערוץ משלים וחשוב להזרמת תנועה רלבנטית לנכסים הדיגיטליים הממירים שלך, כדוגמת אתר או חנות מקוונת.

אסטרטגיית המונטיזציה צריכה להתבסס על שילוב בין פרופיל מקצועי מושלם, רשת קשרים ענפה ואיכותית ותכנים, בפורמטים שונים, המעניקים ערך מוסף לקהל המטרה.

עמוד חברה, קהילות מקצועיות ושילוב כלי פרסום, יכולים להרחיב ולהאיץ את ערוצי המוניטיזציה ולהוות מנוע הכנסות בר-קיימא..

עוד כמה דברים שאולי יעניינו אותך.

שלושה עוגנים של ידע.

מיתוג אישי ומיתוג מעסיק:
כלים להצלחה

כיצד ניתן ליצור בולטות אישית ואותנטית?
מהו הבידול המקצועי שלכם
ואיך תביאו אותו לידי ביטוי?

שיווק ומכירות לעולם ה-B2B
בעידן הדיגיטלי

מהו ה"תבלין הסודי" שיהפוך את הארגון שלכם
למכונת עסקים משומנת בתקופה שבה ה-ONLINE הוא הבמה המרכזית?

תורת הנטוורקינג
וה - Social Selling

כיצד תוכלו לרתום את הרשתות החברתיות לפיתוח מערכות יחסים אפקטיביות
עם הלקוחות שלכם?

רוצה עוד כמה טיפים להצלחה?

בנסיעה הזאת, יש מקום גם לך!

רוצה לקבל את כל הטיפים, בלי טריקים, החדשות, התובנות, התועלות שאני מוצא ומסייעים לי - ישירות למייל?
נו, אז קדימה!

דילוג לתוכן