טיפ LinkedIn שימושי! ?
האם ידעתם שניתן ליצור כתובת URL ייחודית עבור עמוד הפרופיל הציבורי שלכם?
למה זה טוב?
1) כתובת בעלת משמעות (נניח כזאת הכוללת את השם שלכם) מקלה על איתור הפרופיל שלנו בלינקדאין ובמנועי החיפוש.
2) כתובת מותאמת אישית תאפשר לכלל להתבלט בהמון ובולטות היא שם המשחק…זה נכון במיוחד אם השם שלכם נכלל ברשימת השמות הנפוצים…
3) כתובת מותאמת אישית מגבירה את האמינות שלנו, משדרת רצינות, מקצועיות וירידה לפרטים.
4) זה קל, פשוט ונוח לשלב כתובת מותאמת בחומרים מקצועיים, בקורות החיים, באתר שלנו, על גבי כרטיס ביקור, בחתימה הדיגיטלית שלנו במייל וכו'
8 טיפים חשובים:
1. כתובת ה-URL המותאמת יכולה לכלול 5-30 אותיות או מספרים. אין להשתמש ברווחים, סמלים או תווים מיוחדים.
2. מומלץ להשתמש בשם שלנו (או כל וריאציה שלו) ו/או של המותג המקצועי שלנו מכיוון שאת כתובת ה-URL המותאמת נשתף עם אחרים. שילוב השם שלנו בכתובת, יגדיל את הזכירות ויקל על החיפוש.
3. החלק בכתובת, שניתן להתאמה אישית, אינו רגיש לאותיות אישיות, כלומר TomerZuker, Tomerzuker ו-tomerzuker – כולם יובילו לאותו הפרופיל.
4. אם כתובת האתר הרצויה אינה זמינה, בחרו כתובת אחרת…הכי קרובה למה שרציתם. לדוגמא, במידה ו-tomerzuker לא היתה זמינה (נניח שמשתמש אחר תפס אותה לפני), הייתי יכול לבחור ב- zukertomer (כלומר שם המשפחה לפני השם הפרטי) או ב- tomerzukermarketing (הוספתי את ההתמחות שלי בשיווק כחלק מהכתובת) וכל רעיון יצירתי אחר שהיה מאפשר לי ליצור כתובת מותאמת ובעלת משמעות.
5. ניתן לשנות את כתובת ה-URL עד חמש פעמים, בתוך שישה חודשים. לאחר שתשנו את כתובת האתר בפעם החמישית, לא תוכלו לשנות אותה במשך שישה חודשים נוספים. שינוי כתובת האתר מספר פעמים עשוי להקשות על אנשים למצוא אותנו…
6. לצד זאת, אם תבצעו שינוי בכתובת המותאמת, הכתובת המקורית שלכם לא תהיה זמינה למשתמשים אחרים (כלומר שאינם הבעלים המקורי) למשך שישה חודשים.
7. לאחר סגירת חשבון LinkedIn , כתובת האתר המותאמת אישית, תהיה זמינה לכלל המשתמשים רק לאחר 180 יום ממועד הסגירה.
8. כתובתURL מותאמת אישית זמינה על בסיס "כל הקודם זוכה" אז כדאי להזדרז…
תומר, שיכנעת אותי! איך עושים את זה*?
1) נכנסים לאיזור ההגדרות האישיות
2) תחת לשונית ה-Privacy יש ללחוץ על Edit your public profile
3) בעמוד ה-Public profile setting , מצד ימין למעלה (בגרסת הדסקטופ) יש איזור שנקרא Edit your custom URL
4) יש ללחוץ על האייקון של העפרון לצורך ביצוע העריכה
5) עריכת הכתובת…
6) שמירה ו…זהו!
בהצלחה!
*המאמר שלהלן נכתב בעקבות דיון שהתפתח בקהילת LinkedIn Experts Club Israel. אם אינכם חברים בקהילה, אתם מוזמנים להצטרף ולהעמיק את ההכרות שלכם עם לינקדאין: https://lnkd.in/dpTfqmZ