אזהרה! – פוסט למתקדמים…
בונוס -הפתעה למי שיקרא עד הסוף (ולא, אל תגללו עכשיו למטה)
אז יש לכם פרופיל LinkedIn (כמובן!), דאגתם לתמונת פרופיל טובה, מילאתם את כל השדות הבסיסיים, התחברתם לאנשים מעניינים ואפילו פרסמתם פוסט אחד או שניים. מעולה! אבל מה עכשיו? מה עושים עם כל היופי הזה?…
תלוי. מה המטרות שלכם?
במידה ו-LinkedIn משמשת אתכם לטיפוח מערכות יחסים עם החברים ברשת המקצועית שלכם, לזיהוי לקוחות פוטנציאליים ולקידום הזדמנויות עסקיות אתם פועלים ככל הנראה בזירה שנקראת Social Selling, שהיא תת-ענף בעולם השיווק והמכירות בערוצי הדיגיטל. זהו תחום מרתק שאקדיש לו מאמר נפרד.
זה נהדר, אבל איך תוכלו לדעת שאתם ממנפים את LinkedIn ככלי מכירות, בצורה האפקטיבית ביותר?
במהלך שנת 2015, LinkedIn השיקה פיצ'ר חדש בשם Social Selling Index או בקיצור SSI. למרות שחלפו מאז כ-5 שנים, רבים מהמשתמשים ברשת עדיין לא מודעים לקיומו של ה-SSI, מה הציון שלהם, כיצד הציון מחושב וכיצד הוא יכול להועיל להם.
אז נתחיל מההתחלה…כיצד מחושב ה-SSI?
ציון ה-SSI מחושב על בסיס שקלול של ארבעה מימדים:
1. עוצמת המיתוג המקצועי שלכם ב-LinkedIn – באיזו מידה הפרופיל שלכם מלא ושלם, כמה המלצות (Recommendation) קיבלתם, כמה מאמרים ופוסטים פרסמתם ולכמה עוקבים חדשים זכיתם בעקבות הפרסומים הללו? האם התוכן שאתם מפרסמים רלבנטי לרשת הקשרים שלכם?
2. זיהוי האנשים הנכונים באמצעות כלי החיפוש והמחקר של LinkedIn (חיפוש בסיסי, חיפוש מתקדם, חיפוש בוליאני, חיפוש ב-Sales Navigator וכו'). מה היקף החיפושים שלכם אחר Connections? מה כמות הצפיות שלכם בפרופילים של אחרים וכמה האחרים צופים בפרופיל שלכם? האם אתם יוצרים קשר עם אנשים שצפו בפרופיל שלכם?
3. מה רמת ה-Engagement שלכם ב-LinkedIn? באיזו תדירות אתם מפרסמים תכנים? אילו תגובות הפרסומים שלכם מעוררים? (לייקים, שיתופים, תגובות), כמה הודעוות ישירות (InMail או מסר ישיר) אתם שולחים ל-Connections שלכם ומה שיעור הפתיחה והמענה להודעות האלה? בכמה קבוצות אתם חברים ועד כמה אתם פעילים בקבוצות האלה?
4. איכות פיתוח וטיפוח רשת הקשרים שלכם – כמה Connections יש לכם? מה אחוז אישור החברות שלכם? עד כמה איכותית רשת הקשרים שלכם? (לדוגמא, קשר למקבלי החלטות) באיזו מידה
אגב, מי מכם שעובד עם LinkedIn Sales Navigator (שהוא חתיכת WOW!) יכול להינות משקלול של מדדים נוספים כחלק מציון ה-SSI שלו.
ספר לי עוד תומר….מה טווח הציונים? איך אני יכול.ה להשתפר?
ציון ה-SSI נע בין 0 ל-100 כאשר כל אחד מהמדדים מהווה 25% מסך הציון. מדד ה-SSI מציג לכם בצורה גרפית את הציון בכל אחד מהמימדים.
הציון מחושב מדי יום, מאפשר לכם לעקוב אחרי ההתקדמות שלכם, לנתח את הקשר בין היקף ואיכות הפעילות שלכם לבין ההשפעה על גובה הציון ולהבין במה ניתן להשתפר. בעמוד ה-SSI ניתן לעקוב באמצעות קצב שינוי הציון משבוע לשבוע (מוצג בגרף).
למאמר צרפתי שתי תמונות של ציון ה-SSI שלי, מתקופות שונות. תמונה אחת עם ציון 94 והשניה עם ציון 86 (בדיוק הלכתי לישון באותו השבוע…).
טיפ קטן – הקלקה על כל הכותרת של כל אחד מארבעת הממדדים, תפתח מצגת קצרה ובה הסבר על אופן חישוב המדד.
מה עוד ניתן ללמוד מציון ה-SSI?
בראש העמוד שבו מוצג הציון, ישנם שני מדדי משנה מעניינים שמספקים Benchmarks לגבי דירוג ציון ה-SSI שלכם לבין התעשיה אליה אתם שייכים (כפי שהגדרתם בפרופיל) ולבין רשת הקשרים שלכם, כלומר באיזה אחוזון את ממוקמים. למי שצופה בציון דרך Sales Navigator רואה מדד נוסף.
בתחתית אותו העמוד תוכלו ללמוד מה ציון ה-SSI הממוצע של האנשים המשתייכים לתעשיה שלכם ומה ציון ה-SSI הממוצע של החברים ברשת הקשרים שלכם.
במידה ואתם עושים שימוש בגרסאות המתקדמות והארגוניות של Sales Navigator (אני עושה שימוש בגרסת ה-Enterprise) תוכלו לקבל אינדיקציות לגבי דירוג ה-SSI שלכם ביחס לקולגות שלכם מאותו הארגון (תחת אותו הסכם רישוי) – ראו את התמונה שצרפתי עם ציון SSI 86.
תכל'ס, מה התועלת בציון SSI גבוה?
מחקר ש-LinkedIn ביצעה מצביע על כך שקיים קשר ישיר בין ציוני ה-SSI לבין התוצאות העסקיות. מומחיSocial Selling מצליחים לייצר בממוצע 45% יותר הזדמנויות חדשות ביחס לאנשי מכירות עם ציון SSI נמוך וכן משפרים ב-51% את הסיכוי להגיע ליעדי המכירות שלהם. יתר על כן, 78% מאנשי המכירות שפועלים לפי גישת ה-Social Selling מצליחים למכור יותר ביחס לאנשי מכירות שאינם ממנפים את הרשתות החברתיות.
שווה, לא?
טוב, יאללה! איפה ניתן למצוא את הציון שלי??
ממש כאן >> https://www.linkedin.com/sales/ssi
מי עוד רואה את הציון שלי?
הציון אישי וחשוף למשתמש בלבד (אלא אם כן הוא מחליט לשתף אותו…)
למידע נוסף על SSI: https://business.linkedin.com/sales-solutions/social-selling/the-social-selling-index-ssi
רק רגע! איפה ההפתעה שלי??
לאור העליה בהיקף השימוש בלינקדאין בעולם ובישראל ולאור התפתחות הפלטפורמה, גיל כוכבי ואנוכי זיהינו צורך בקהילת משתמשים משמעותית שהמטרה שלה היא להעלות את רמת המקצועיות והידע ב-LinkedIn ולהוות קהילה תומכת להחלפת רעיונות, ניהול דיונים מקצועיים, שיתוף Best Practices ועדכונים שוטפים. המאמר הזה, למשל הוא דוגמא טובה לתוכן שהחלטתי לייצר לכן – בעקבות דיון פורה בקבוצה. #LinkedInExpertsIsrael
רוצים להצטרף לקהילה? שלחו לי הודעה אישית לפרופיל שלי – ונמשיך משם!