כיצד ניתן למנף את LinkedIn כדי לבצע שינוי בעמדות ותפיסות מוקדמות של מעסיקים ועובדים?
הגדרה מחדש של בעיה באמצעות הסתכלות עליה מזווית ראייה שונה היא טקטיקה מדהימה שיכולה להפוך חסרון ליתרון ומאפשרת להתמודד בצורה אפקטיבית יותר עם אותו האתגר.
דוגמא מעוררת השראה לכך היא קמפיין פרסום רחב של ארגון הצדקה הגלובלי Made By Dyslexia המנוהל על ידי אנשים וידוענים עם דיסלקציה. מטרת הקמפיין היא לשנות את הסטיגמה של מעסיקים ומקומות עבודה, סביב דיסלקציה.
לפני שאגיע ל-LinkedIn קצת רקע…:
מרכז Yale לדיסלקציה ויצירתיות (Yale Center for Dyslexia & Creativity) מגדיר דיסלקציה כ"קושי בלתי צפוי בקריאה אצל אדם שיש לו את האינטליגנציה להיות קורא הרבה יותר טוב". המרכז גם מציין שדיסלקציה היא ההפרעה הנוירו-קוגניטיבית השכיחה ביותר, המשפיעה על אחד מכל חמישה אנשים ברחבי העולם.
מדענים חקרו ודנו ביכולות הייחודיות של המוח הדיסלקטי במשך שנים, אך דו"ח של ארגון Made By Dyslexia טוען שמעסיקים רבים עדיין אינם מודעים למיומנויות המיוחדות הנלוות לדיסלקציה. בעוד שאנשים עם הפרעות עצבית זו עלולים להיתקל בבעיות איות וקריאה, לחלק מהדיסלקטים יש "שילוב שונה" של מיומנויות רכות יקרות ערך כמו תקשורת, יצירת עבודה מקורית, הדמיית דברים כמו מושגים חדשים, סקרנות וחיבור עם אנשים אחרים.
ואיך LinkedIn נכנסת לתמונה?
מכירים את אזור ה-Skills בעמוד הפרופיל שלכם? מעולה! החל מסוף מרץ 2022, LinkedIn הוסיפה מיומנות חדשה לרשימת הכישורים והיא "חשיבה דיסלקטית" (Dyslexic thinking) ומשתמשי LinkedIn יכולים להוסיף אותה לפרופילים שלהם. התוספת המבורכת והחדשה היא תוצאה של אותו הקמפיין של Made By Dyslexia שכלל גם את שיתוף הפעולה עם LinkedIn.
הוספת ה-Skill "חשיבה דיסלקטית" משתלבת בתפיסה רחבה יותר ש-LinkedIn מקדמת בשם "Skills-First Blueprint" אשר מציעה ראייה הוליסטית יותר של מועמדים ומערך הכישורים שלהם. על-פי הצהרות LinkedIn היא שואפת לעזור למשתמשים בפלטפורמה לזהות שינויים בנתיב הקריירה שלהם על סמך הכישורים שלהם והמגמות בשוק התעסוקה וזאת על-בסיס הדאטה העצום ש-LinkedIn מלקטת ומנתחת.

ונקודה אחרונה למחשבה:
הקמפיין של Made By Dyslexia לא נעצר ב-LinkedIn. הארגון הפיק דו"ח על דיסלקציה במקום העבודה בשיתוף עם חברת כוח האדם ManpowerGroup, וכן פועל בשיתוף האתר Dictionary.com להגדיר את המונח "חשיבה דיסלקטית" כ"חוזקות במיומנויות יצירתיות, פתרון בעיות ותקשורת". אותו אתגר/מגבלה אבל מזווית ראייה אחרת לגמרי…