אחת מהשאלות שחוזרות על עצמן בכל הרצאה שאני מעביר בנושא רשתות חברתיות היא "אבל על מה כבר יש לכתוב?"…
אצל משתמשים רבים קיים מחסום כתיבה, סוג של מעצור פנימי שמונע מהם לפרסם פוסטים, מאמרים, לשתף, להגיב וכד'. לעיתים המקור הוא ביקורת עצמית, קול פנימי שמהדהד "מה יגידו עלי" או "אני לא רוצה להיות משעמם" ולעיתים המקור הוא דווקא טכני – איך לכתוב פוסט שיוצר מעורבות? מתי הכי נכון לפרסם? ושאלת-השאלות: "על מה לכתוב?".
יש אין סוף נושאים לכתיבה וגם אם נדמה לכם שמדובר בנושא שנשחק עד דק, תמיד ניתן למצוא זווית הסתכלות חדשה, נקודת מבט רעננה או דוגמא אקטואלית שמפיחות חיים באתי הנושא ויכולות לעורר דיון מעניין.
- כן! כתיבה מעניינת דורשת חשיבה, סקרנות, יצירתיות, תשוקה אמיתית, מחקר מקדים, עובדות ונתונים.
- כן! כתיבה דיגיטלית שונה מכתיבה אקדמית. היא מתחשבת במגבלות המדיום, הקונטקסט והפלטפורמה.
- כן! לסגנון הייחודי שלכם, לטביעת האצבע האישית, לקצב ולצבע יש משמעות אדירה.
- כן! כתיבה היא כמו שריר. צריך להתאמן, להתמיד, להתנסות ולהעז. בהתחלה היא יכולה להיות חורקת, מתסכלת ואפילו כואבת "אבל בסוף זה ישתחרר" (ש. ארצי).
כן, כן, כן כן! אך בכל זאת, על מה לכתוב, לעזאזל?…
את רוב הפוסטים ניתן לחלק ל 3 קבוצות:
- פוסטים שעוסקים באישיות שלנו – הם מעידים על מאפייני האישיות שלנו, הערכים שלנו ובדברים שחשובים לנו. מי אנחנו? האם אנחנו סקרנים, חדשניים, נגישים, מצחיקים, מסתוריים, נדיבים, מקצועיים, חברותיים, חרוצים? מדובר בסיפורים קצרצרים שיגרמו לאנשים לרצות להתחבר אלינו. סיפורים אישיים ושיתוף בחוויות שעברנו.
- פוסטים שמעידים על הכישורים והכשרונות שלנו – הם מאפשרים לקוראים שלנו להבין מה תחומי ההתמחות שלנו, מה ה- Super Powers שלנו, מה מבדל אותנו מאחרים ואיזה ערך אנחנו יכולים להציע לעולם. כתיבה מסוג זה תאפשר לאחרים להבין האם ומתי כדאי להם לפנות אלינו. מה העיסוק שלנו, אילו פרויקטים הובלנו, מה הניסיון שלנו, אילו טיפים מקצועיים אנחנו יכולים לחלוק איתם, מהי ההשכלה שלנו וכד'.
- פוסטים שעוסקים במוצרים או בשירותים שלנו – הם הרבה יותר מוכווני מטרה משתי הקבוצות הראשונות. הם מציגים לקוראים כיצד אנחנו יכולים לפתור להם בעיות, לשכך עבורם "כאבים", לענות לצרכים שלהם. איזה ערך המוצר או השירות שלנו יכולים לספק? בקבוצה זאת נוכל למצוא רשימת תועלות, סיפורי לקוח, עדכונים מוצריים, תרחישי שימוש, אנחנו נשלב בהם תמונות, וידאו ואינפוגרפיקות, אנחנו נציע גרסאות התנסות וכמובן, הצעות מכר.
כתיבה היא כלי רב-עוצמה. היא מאפשרת לנו לשכנע, ללמד, למכור ולשעשע. כתיבה מאפשרת לנו לתת ביטוי למחשבות שלנו, למאוויים שלנו ולרגשות שלנו.
אל תוותרו עליה.
ועכשיו אליכם:
- מהם נושאי הכתיבה החביבים עליכם?
- על אילו נושאים אתם נמנעים מלכתוב?
- על איזה נושא חדש העזתם לכתוב לראשונה במהלך שנת הקורונה?
ספרו לי!