יכול להיות שאתם מרגישים קצת פחות מחוברים למקום העבודה שלכם? כמובן שלא אתם…אבל אם במקרה אתם מכירים אנשים שאולי, רק אולי אכן חשים כך, הם כנראה לא היחידים…
סקר שפרסמה חברת המחקר Glint מציג מספר נתונים מעניינים:
– 31% מהעובדים מדווחים שהם חווים פחות חיבור למנהלות ולמנהלים שלהם
– 37% מהעובדים מדווחים שהם מרגישים פחות קשורים ומחוברים לחברי הצוות שלהם
– 40% מהעובדים מדווחים שהם פחות מחוברים לקולגות שלהם במקום העבודה
עם מספר גדל והולך של ארגונים שכבר הצהירו שעובדיהם נדרשים לעבוד מרחוק גם במהלך 2021, קיימת חשיבות רבה מאי פעם, שאותם הארגונים יפעלו כבר עכשיו בכדי לשפר את רמת ה-Engagement של עובדיהם לארגון, לצוות שלהם ולחבריהם לעבודה, גם בסביבת העבודה הווירטואלית.
את המציאות המאתגרת הזאת זיהתה גם LinkedIn ובמהלך החודשים האחרונים היא החלה להוסיף תכונות ויכולות חדשות ל-Company Page , קרי העמוד העסקי של החברה. תכונות אלו נועדו לסייע לארגונים להתמודד עם תופעה זאת בהקשר של עובדיהם אולם גם בהקשר רחב יותר – הידוק הקשר עם לקוחות החברה, קהילות מקצועיות, שותפים עסקיים וכו'.

מקור: LinkedIn
אז הנה טעימה משלוש תכונות חדשות ב-Company Page ומה ההשלכות היישומיות שלהן על הפעילות ב-LinkedIn:
1. מי עוקב אחרי?!
תכונה חדשה של "הצג עוקבים אחר עמוד" ( "View page followers" ) מאפשרת לחברות לראות את משתמשי LinkedIn שעוקבים אחר העמוד שלהם. כן, זה נשמע מוזר אבל עד לאחרונה לא היה ניתן לראות מיהם האנשים שעוקבים אחרי עמוד החברה שלנו. מנהלי עמודים יכלו לראות אך ורק את מספר העוקבים המצרפי של העמוד ונתוני דמוגרפיה כלליים של אותם העוקבים. ו…זהו!
כעת, לעמודי החברה יש גישה לכל המידע הפומבי על העוקבים שלהם (כמובן, בהתאם להגדרות הפרטיות של המשתמשים). בנוסף, הם יכולים למיין את רשימת העוקבים שלהם לפי שם החברה בה הם עובדים, התעשייה אליה הם שייכים והמיקום הנוכחי שלהם.
למי זה טוב?
בעיקר למנהלי שיווק ומנהלי מיתוג מעסיק. היכולת החדשה מספקת שקיפות רבה יותר שתאפשר להבין בצורה טובה יותר את הקהלים הקיימים ולאפיין קהלים דומים לצורך טירגוט במסגרת קמפיינים שיווקיים (מיתוג, גיוס וקידום מכירות). לא פחות חשוב מכך, הגישה למידע לגבי עוקבי העמוד מאפשרת להבין יותר טוב את מאפייני הקהלים וכך הארגון יכול ליצור ולשתף תוכן רלבנטי יותר, לעודד דיונים ושיח מעניינים יותר ולגבש את קהילת ה-LinkedIn שלהם באופן יעיל יותר.

מקור: LinkedIn
2. זאת (גם) החברה שלי! ?
לשונית "My Company" החדשה מובילה לאיזור המיועד לעובדי החברה עצמם. בתת-עמוד זה העובדים יוכלו להתחבר זה לזה, לחגוג הישגים ולהישאר מחוברים רגשית ומקצועית לארגון גם במסגרת עבודה מרחוק. תכונה זו זמינה רק לדפים המונים למעלה מ- 201 עובדים, וזאת על פי המאפיין "גודל החברה".
מספר דוגמאות לפעילויות שניתן לממש באמצעות היכולת החדשה:
א. ציון אבני דרך משמעותיות בחיי עובדי הארגון: קידומים, ימי נישואין, קליטת עובדים חדשים וכו'.
ב. שיתוף תוכן מעניין וטרנדי שנוצר על ידי העמיתים לעבודה. הזדמנות נהדרת "להרים" להם ולעודד את הקולגות לתמוך ולשתף.
ג. המלצות ליצור קשר ולהתחבר לקולגות ממקום העבודה שכיום אינם מוגדרים כ"חברים מדרגה ראשונה" שלך ב-LinkedIn אבל יכולים להיות משמעותיים לקריירה שלך.
למי זה טוב?
בעיקר למנהלי מיתוג מעסיק ולמנהלי HR.
ועוד משהו…
למי שאולי דוגמא ב' למעלה נראית קצת מוכרת, לא טעיתם…כיום LinkedIn מציעה שירות פרימיום בשם Elevate שמאפשר לנהל שיתוף של תוכן שנוצר על ידי הארגון באמצעות הפרופילים המקצועיים של עובדי החברה, לפי בחירתם ומעורבותם. זהו כלי רב עוצמה בהקשר של מיתוג מעסיק ותוכניות "שגרירי מותג".
לפני מספר חודשים LinkedIn הודיעה כי שירות Elevate יופסק בסוף 2020 וחלק מיכולותיו ימוזגו עם לשונית ה- My Company ויוצעו בחינם.
לקריאה נוספת בנושא שימוש ב- LInkedIn לצרכי מיתוג מעסיק:
- “שגרירי מותג”: למה כדאי לכם לעודד את העובדים שלכם לשתף תוכן בלינקדאין? (חלק ראשון) – לחצו לקריאה
- למה כדאי לכם לעודד את העובדים שלכם לשתף תוכן בלינקדאין? (חלק שני) – לחצו לקריאה

מקור: LinkedIn
3. וובינר מישהו?…
במהלך מגיפת הקורונה וובינרים ואירועים וירטואליים הפכו להיות הערוץ המרכזי של ארגונים להגיע לקהלי היעד, כתחליף לכנסים, תערוכות, מיטאפים, מפגשי קהילה וכו'. להערכתי האישית הם ימשיכו ללוות אותנו עוד זמן רב…
עם זאת, לא תמיד קל לאתר אירועים וירטואליים. בכדי להתמודד עם אתגר זה, התווספה לשונית חדשה בשם "Events" שמציגה באופן אוטומטי אירועים קודמים, נוכחיים ועתידיים שמנוהלים ומופיעים בעמוד החברה ב-LinkedIn.
למי זה טוב?
בעיקר למנהלי שיווק, למנהלות מכירות ומנהלי גיוס שמנהלים אירועים בפורמטים שונים ומקדמים אותם דרך עמוד החברה.
בשורה התחתונה
מגיפת הקורונה תמשיך ללוות אותנו גם ב-2021 ולהערכתי האישית יהיו לה השפעות משמעותיות על עולם העבודה גם לאחר מציאת חיסון ותרופה.
האתגרים בשימור המחוייבות והמעורבות של העובדים עם הארגון והחיבור בין הארגון למגוון בעלי עניין מציבה אתגר מיוחד בתקופה בה ריחוק חברתי ועבודה מרחוק הפכה לנורמליות החדשה.
LinkedIn מציעה יכולות חדשות שמסייעות להתמודד עם האתגרים הללו. המלצתי לארגונים היא לבחון לעומק את מידת התאמתם לחברה ואופן יישומם.

מקור: LinkedIn